Európai szakképzési hét

A 2018-as Európai Szakképzési Hét keretében -2018. november 05-09- a Kisvárdai SZC Fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági, Informatikai és Ügyviteli Szakgimnáziumában november 7-én került megrendezésre a „Gépírás maraton” című verseny.

A szervezők célja, hogy felhívja a figyelmet az ügyviteli munka sokoldalúságára, a kiemelkedő szakmai teljesítményhez szükséges kitartásra, pontosságra.

A megjelent 4 csapat, összesen 12 versenyző, 3×10 perces gépelés során mérték össze felkészültségüket. Az eredmény kihirdetésekor a zsűri a leütött karakterszám mellett a hibás leütéseket is figyelembe vette. A legjobban a szakmai képzésben tanuló Bakk Bernadett, Ecsedi Veronika és Guti Alexandra tanulók csapata szerepelt. A 30 perc alatti 23 390 leütésben mindössze 14 hibát vétettek.

Az eredmények alátámasztották azt is, hogy a képzés során megvan a fejlődés lehetősége, hiszen az 5/13. évfolyamos tanulókat a 12., majd a 11. és a 10. évfolyam ügyvitelesei követték.

Az iskola informatika ágazati képzés egyik legizgalmasabb területe a programozás. Az informatika munkaközösség „Az én programom” verseny kiírásakor azt szerette volna megmutatni az érdeklődőknek, hogy hogyan születik egy működő program. A verseny legjobbjai – Balogh Zsófia és Ifjú Zsolt- az érdeklődők és tanuló társaik előtt mutatták be a saját programjuk „születését”.

A szakképzési hét keretében került meghirdetésre közgazdasági-pénzügyi ifjúsági verseny, melyre 9 általános iskolai csapat jelentkezett. Az online fordulókat a 2019. márciusában megrendezésre kerülő döntő fogja zárni.

Bővebb információ a versenyről: Törpgazdász vetélkedő