75 éves a Fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági, Informatikai és Ügyviteli Szakgimnázium

Megnyitó

Tematikus szakmai napok

Magyarország 75 éve

Iskolánk alapításának 75 éves jubileuma alkalmából „Magyarország 75 éve” címmel történelmi vetélkedőt rendeztünk. A versenyen térségünk 8 középiskolájának 3 fős csapata vett részt: a házigazdák mellett a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium, a Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium, a Mátészalkai SZC Gépészeti Szakgimnáziuma, a Kisvárdai SZC Csengeri Ady Endre Gimnáziuma, a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium, a Nyírbátori Báthory István Katolikus Gimnázium és a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium csapatai mérték össze tudásukat az elmúlt 75 év történelméről.

I. helyezést ért el a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium „Kádári tabu” nevű csapata. A csapat tagjai: Csorba Fanni, Németh Viktória, Tamás György.

II. helyezést ért el a Kisvárdai SZC Fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági, Informatikai és Ügyviteli Szakgimnáziumának „Rendszerváltók” csapata.

A csapat tagjai: Osváth Barbara, Tuba Laura, Ifju Zsolt

III. helyezett lett a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium „Belsőkártevők” csapata. A csapat tagjai: Bogár Dániel, Mihucza Máté, Szanyi Ádám.

 

Petőfi nevét viselő középiskolák Országos Találkozója

2020. március 5-6-7-én iskolánk rendezte a Petőfi nevét viselő középiskolák Országos Találkozóját. Idén harmadszor volt házigazdája intézményünk az 1985-ben induló rendezvénynek, ahová Aszódról, Sárbogárdról, Bonyhádról, Mezőberényből, Szolnokról, Kiskunfélegyházáról és Kiskőrösről érkeztek csapatok. A találkozó célja Petőfi Sándor munkásságának méltatásán túl az ország különböző helyein működő, különböző képzési profillal rendelkező iskolák közötti kapcsolat erősítése, egymás munkájának megismerése volt.

A rendezvény programját úgy állítottuk össze, hogy a vendégek a szatmári táj szépségét, a térség kulturális örökségét és az itt élők vendégszeretetét is megismerjék. A találkozó résztvevői koszorút helyeztek el a nagyari Petőfi-fánál, Szatmárcsekén Kölcsey Ferenc síremlékénél és Móricz Zsigmond tiszacsécsei szobránál, de jártak Túristvándiban a vízimalomban és a matolcsi kurta kocsmában is, szállásuk pedig a Petőfit is gyakran vendégül látó Luby-kastélyban volt.


A diákok irodalmi felkészültségükről egy színvonalas vetélkedőn adhattak számot, melynek témáját Petőfi szatmári élményei és itt született versei adták, emellett irodalmi, képzőművészeti pályamunkákat is készíthettek, a találkozó zárásaként pedig szavalóversenyen bizonyíthatták tehetségüket. Ebben az évben Kiskunfélegyháza csapata volt a legeredményesebb, ők vihették haza a találkozó serlegét.


A rendezvény támogatásáért köszönettel tartozunk a Kisvárdai Szakképzési Centrumnak, Fehérgyarmat Város Önkormányzatának, Kiskőrös Város Önkormányzatának és az Országos Petőfi Sándor Társaságnak.

Iskolánk színjátszó körének előadása: 
Nóti Károly: Lepsénynél még megvolt

Szereplők:

Spira: Kövér Patrik 13.a
Fenyvesi: Szoljánik Lajos 10.a
Fenyvesiné: Bilkai Ágnes 10.a
Tenyér: Pál Ákos 12.a
Jucika szobalány: Sólyom Dorina 10.a 
Táncosnő: Mező Klaudia 11.a