A Kisvárdai SZC Petőfi Sándor Szakgimnáziumának beszámolója a 2017. 04. 21-ei „Szakmák éjszakája” rendezvényről

Iskolánk a többi szakmai képzést nyújtó intézményhez hasonlóan csatlakozott az országos szervezésű „Szakmák éjszakája” rendezvényhez.

A rendezvényt megelőzően hirdetést (plakát és programleírások) tettünk közzé a városi televízióban és a SOM rádióban. Szóróanyagot helyeztünk ki Fehérgyarmat és környéke több pontján illetve e-mailban tájékoztattuk az intézményünkben rendezett eseményekről a vonzáskörzetünk általános iskoláit és önkormányzatait. Néhány iskolába sikerült személyesen is eljutni és a tájékoztató mellett a Robotika szakkör rövid bemutatójával még inkább felkelteni az érdeklődést a szakmai este programjai iránt.

2017. 04 21-én este 18:00-kor a az iskola Pom-pom lányainak táncos bemutatóját követően a megjelentek Macsi Gyula tagintézmény-vezető úr megnyitója után Nagy Tibor Zoltánné Harsányi Zsuzsánna tagintézmény-vezető helyettestől kaptak tájékoztatót az est programjáról, a látogatható helyszínekről.

Az iskola tanárai és diákjai hét helyszínen várták az érdeklődőket hasznos információkkal, játékos feladatokkal és színes bemutatókkal.

Az iskola képzési srtuktúrájához igazodó programok között szerepelt a pénz világának megismertetése („Játszd okosan”), a menedzselés, önmenedzselés fortélyaiba való betekintés („Jó bornak nem kell cégér!”) éppúgy, mint a gyorsírás rejtelmei (Egy különleges kódrendszer) és a pontos, gyors gépelés trükkjei (Gyorsabban gépelsz, mint a legügyesebb Petőfis?).

Informatikai képzésünk sokoldalúságát három helyszínen tudtuk bemutatni. Képzésünk fontos része a hardverismeretek biztos elsajátítása, ebbe pillanthattak bele a látogatók a „Ne csak használd, szereld is!” helyszínen. A programozás tudományát játékos oldaláról közelítették meg az „Androidos verseny” és az „Építs és programozz LEGO robotot!” helyszínt vezető kollégaink, akik legjobb tanítványaink segítségével vonták be vendégeiket az eseményekbe.

A látogatók egy tájékoztató könyvjelző segítségével járhatták végig a bemutatókat és az ott gyűjtött élményeikhez búcsúzáskor az iskola diákvezetőitől emléklapot, kitűzőt kaptak, melyekhez választhattak ajándékaink közül is!


Képek a fenti eseményről