Petőfi nevét viselő középiskolák Országos Találkozója

Petőfi nevét viselő középiskolák Országos Találkozója

A Petőfi nevét viselő iskolák országos találkozóját a költő születésének 200. évfordulója alkalmából 2023-ban szülővárosában, Kiskőrösön rendezték meg. Iskolánkat a Baráth Petra Szilvia, Nagy Laura és Varga Anna 11. A osztályos tanulók alkotta három fős csapata képviselte. A csapat a találkozó alkalmából szervezett műveltségi vetélkedőn 2.helyezést ért el.

Felkészítő tanáruk: Tóthné Kasztovszky Réka.

A szervezők által meghirdetett irodalmi pályázáton Bartha Antónia 10.a osztályos tanuló szintén 2. helyezést ért el.

Felkészítő tanára: Bakosné Kajus Nikoletta.

A fotók egy része a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium facebook oldaláról származik.

2020. március 5-6-7-én iskolánk rendezte a Petőfi nevét viselő középiskolák Országos Találkozóját. Idén harmadszor volt házigazdája intézményünk az 1985-ben induló rendezvénynek, ahová Aszódról, Sárbogárdról, Bonyhádról, Mezőberényből, Szolnokról, Kiskunfélegyházáról és Kiskőrösről érkeztek csapatok. A találkozó célja Petőfi Sándor munkásságának méltatásán túl az ország különböző helyein működő, különböző képzési profillal rendelkező iskolák közötti kapcsolat erősítése, egymás munkájának megismerése volt.

A rendezvény programját úgy állítottuk össze, hogy a vendégek a szatmári táj szépségét, a térség kulturális örökségét és az itt élők vendégszeretetét is megismerjék. A találkozó résztvevői koszorút helyeztek el a nagyari Petőfi-fánál, Szatmárcsekén Kölcsey Ferenc síremlékénél és Móricz Zsigmond tiszacsécsei szobránál, de jártak Túristvándiban a vízimalomban és a matolcsi kurta kocsmában is, szállásuk pedig a Petőfit is gyakran vendégül látó Luby-kastélyban volt.


A diákok irodalmi felkészültségükről egy színvonalas vetélkedőn adhattak számot, melynek témáját Petőfi szatmári élményei és itt született versei adták, emellett irodalmi, képzőművészeti pályamunkákat is készíthettek, a találkozó zárásaként pedig szavalóversenyen bizonyíthatták tehetségüket. Ebben az évben Kiskunfélegyháza csapata volt a legeredményesebb, ők vihették haza a találkozó serlegét.


A rendezvény támogatásáért köszönettel tartozunk a Kisvárdai Szakképzési Centrumnak, Fehérgyarmat Város Önkormányzatának, Kiskőrös Város Önkormányzatának és az Országos Petőfi Sándor Társaságnak.

Iskolánk színjátszó körének előadása: 
Nóti Károly: Lepsénynél még megvolt

Szereplők:

Spira: Kövér Patrik 13.a
Fenyvesi: Szoljánik Lajos 10.a
Fenyvesiné: Bilkai Ágnes 10.a
Tenyér: Pál Ákos 12.a
Jucika szobalány: Sólyom Dorina 10.a 
Táncosnő: Mező Klaudia 11.a