Kedves Érdeklődők!

A napokban valamennyi középiskola közzétette a hozzá (is) jelentkezett tanulók ideiglenes felvételi jegyzékét.

A felvételi jegyzék tagozatonként rangsorolja a jelentkezőket a felvételi eredmények alapján. A rangsorban elért “helyezés” ugyanakkor még nem ad elegendő információt a kívánt iskolába történő bejutáshoz, mivel egy-egy tanuló több iskolába is benyújthatta a jelentkezését, így több rangsorban is szerepel, viszont ténylegesen csak egy helyre nyerhet felvételt.

Ennek alapján, ha valaki a mi rangsorainkban viszonylag hátul szerepel, ez még nem jelenti azt, hogy az intézménybe biztosan nem fog bejutni, mert ez alapvetően attól függ, hogy a rangsorban előtte lévők közül hányan lesznek olyanok, akik a saját döntésük alapján a Petőfit nem az első helyen jelölték meg.

Emiatt azt javasoljuk mindenkinek, akik  iskolánkat a tanulói adatlapjukon az első helyen jelölték meg ne éljenek a március 22-23-i sorrend módosítási lehetőséggel, még akkor sem, ha a Petőfi ideiglenes jegyzékén viszonylag hátul szerepelnek, hiszen azt jelenleg nem lehet tudni, hogy az a hely bejutó-e vagy sem.

Az Önök által felállított iskolai sorrend élén tehát egyértelműen az az iskola szerepeljen, ahova leginkább szeretne a gyerek  bejutni.

Természetesen ha van olyan jelentkező, aki eredetileg nem az iskolánkat jelölte meg első helyen, de bármilyen oknál fogva, azóta meggondolta magát és mégis inkább hozzánk szeretne jönni, nyugodtan élhet a március 22-23-i adatlap módosítási lehetőséggel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük