Digitális munka

Digitális osztálytermek

Edmondo

Az Edmodo egy biztonságos, oktatásra szakosodott szociális hálózat; egy olyan virtuális osztályterem, amit tanárok, diákok és szülők is használhatnak. Szerkezete hasonlít a legismertebb közösségi hálózathoz. A nagy különbség abban van, hogy csak csoporton belül kommunikálhatnak, külső zavaró hatások – reklámok, zaklatók– nem nehezítik a munkát.

Edmondo weboldala

Google osztályterem

A google classroom egy modern, letisztult és ingyenes LMS rendszer, amelynek felületen oszthatsz meg feladatokat a diákokkal, visszajelzést adhatsz az általuk benyújtott digitális munkákra. Emellett kiválóan alkalmas az online kommunikációra és értékelésre is.

  • nagyon egyszerűen kezelhető; áttekinthető és letisztult az egész;
  • villámgyorsan lehet létrehozni új kurzusokat;
  • egy helyről elérhető a csoporton belüli kommunikáció, az összes kiadott feladat és az osztályzás is;
  • összeköthető más Google szolgáltatásokkal (Gmail, Google Naptár, Google Drive);
  • teljesen ingyenes és reklámmentes.

Google classroom weboldala

Microsoft teams

A Microsoft Teams egy helyen kezel és kapcsol össze beszélgetéseket, tartalmakat és alkalmazásokat. Hozzon létre osztályokat vagy csoportokat, kapcsolódjon be tanulási közösségekbe és kommunikáljon a kollégáival és a tanulóival egy egységes és kényelmes felületen. A Teams segítségével könnyen kezelheti az adott osztály vagy szakkör munkafolyamatát, miközben a tanulói véleményeket is hallhatja. A beépített feladatkezeléssel könnyedén hozhat létre feladatokat, osztályozhat és adhat személyre szabott visszajelzést a tanulóknak.

Microsoft teams weboldala

Tesztkészítő alkalmazások

Redmenta

A Redmenta oldalon tesztlapokat készíthetünk, és oszthatunk meg diákjainkkal. Létrehozhatunk osztályokat, nekik küldhetünk feladatokat, és nyomon követhetjük eredményeiket.

Redmenta

Classmarker

Képes véletlenszerű feladatokat tartalmazó tesztsor létrehozására. Tehát elkészítesz egy feladatbankot (mondjuk 30 feladattal), beállítod, hogy egy tesztsor adott számú feladatot tartalmazzon. Így a diákjaid jó eséllyel más-más kérdéseket kapnak.

ClassMarker

Google forms (Google űrlapok)

Ez az ingyenes online alkalmazás lehetővé teszi, hogy változatos, képekkel, videókkal és szövegekkel támogasd a diákodat a tanulási folyamat során. Lehetőséged nyílik interaktív történetek és feladatlapok elkészítésére, közvéleménykutatások megvalósítására.

Google forms

Kvízszerkesztők

Quizlet

A Quizlet alkalmazásba belépve a tanár kiválaszt egy szógyűjteményt (set-et). A “live” menüpont kiválasztása után a “create game”-re kattintva minimum 6 fős csoport részére egy kódot generál. A diákok mobilkészülékeiken a “quizlet.live” oldalon ezt a kódot megadva lépnek be a játékba. Az alkalmazás a szógyűjtemény szavainak ismeretét ellenőrzi oly módon, hogy a két, automatikusan generált csoport egymással versengve kell, hogy megválaszolja a tesztkérdéseket. A helyes válasz csak a csoporton belüli aktív kommunikációval érhető el, mivel a válaszlehetőségek közül csak egy a helyes, ami kizárólag a csoport egyetlen tagjának mobiltelefonján jelenik meg. Végül az a csoport nyer, amelyiknek hamarabb sikerül helyesen megválaszolni a tesztkérdéseket.

Quizlet live

Quizizz

Szórakoztató kvízek készítése otthonra és osztályterembe egyaránt. Integrálható a feladat a Google Classroomba, így láthatóak a házifeladatként kiadott kvízek eredményei is!

Quizizz

Kollaboratív eszközök

MultipartyMeeting

A MultipartyMeeting egy nyílt forráskódú több szereplős WebRTC alapokra épülő kollaborációs eszköz. A szolgáltatás alapja, a videó szobák melyekbe a meglátogatott url alapján összekapcsolja a résztvevőket.

https://letsmeet.hu/

Digitális tankönyvek

Nemzeti köznevelési portál

Digitálisan elérhető tankönyvek